Shoulder Community Mastermodule

‘Klinisch redeneren bij cliënten met schouderklachten’
De onderwijsmodule ‘Klinisch redeneren bij cliënten met schouderklachten’ is ontwikkeld voor zorgprofessionals met een speciale interesse in cliënten met klachten aan de schouder. Het onderwijs wordt aangeboden door het Instituut voor Bewegingsstudies van de HU UAS Utrecht, met medewerking van hoogleraren aan de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de VU Amsterdam, het anatomisch laboratorium van het UMC Utrecht en clinici van de HU Shoulder Clinic en Bergman Clinics Naarden.

Het unieke onderwijsprogramma wordt gegeven op masterniveau (EKK 7). Het programma biedt in een blended learning format recente klinische en wetenschappelijke inzichten in adaptief beweeggedrag bij cliënten met klachten aan de schouder. In inspirerende colleges en practica op maat worden fundamentele kennis én klinische kunde aangeboden. Je bent onder meer getuige van live schouderoperaties in de Kliniek voor Bewegingszorg van Bergman Clinics in Naarden en je bestudeert anatomische preparaten van de schoudergordel in het anatomische lab van het UMC Utrecht.


FullSizeRender
foto Peter onderzoek schouder 1
snijzaal eric en norman 3

Je leertraject wordt digitaal ondersteund door de HUbl leeromgeving. Bovendien heb je toegang tot waardevolle informatiebronnen van de HU mediatheek en wordt je professionele ontwikkeling begeleid en gestimuleerd in intervisie-bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten kun je zowel studie-gerelateerde als klinische dilemma’s  voorleggen aan je collega’s en kun je met behulp van peer-feedback systematiek je eigen klinisch handelen onder de loep laten nemen. Ook wordt je de mogelijkheid geboden om een dagdeel mee te kijken op één van de expertise-poli’s van de HU Shoulder Clinic. Op die manier is de dagelijkse klinische praktijk nadrukkelijk een integraal onderdeel van de cursus. 

De module wordt afgerond met een eindtoets op masterniveau (EKK 7) en is geaccrediteerd voor het Keurmerk Fysiotherapie en de registers ‘Algemeen fysiotherapeut’, ‘Manueeltherapeut’ en ‘Sportfysiotherapeut’ van het KNGF Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (140 punten).

Klik op onderstaande link als je meer wilt weten over de inhoud van het onderwijsprogramma, de kosten en de mogelijkheid tot inschrijven.

Meer informatie Mastermodule


Ben je benieuwd naar de ervaringen van docenten en cursisten van vorig jaar? Klik dan hier.

 

 

Hogeschool Utrecht
Instituut voor Bewegingsstudies
Heidelberglaan 7
3584 CS Utrecht

info@shouldercommunity.nl